ДУШАН РАДОВИЋ

СТО ГОДИНА – СТО ДАНА

Наша школа се на предлог Друштва школских библиотекара Србије прикључила обележавању јубилеја – 100 година од рођења омиљеног писца.

Велики јубилеј 100 година од рођења Душана Душка Радовића је обележен у у ОШ „Доситеј Обрадовић“, Нови Сад на више начина.

Ученици 1-2 су са учитељицом Евом Божић написали – нацртали слова за наслов изложбе и дешавања – Један је Душко Радовић.

Ученици 2-2, 2-3 и 2-4 – учитељ и учитељице Никола Цветковић, Жељка Цветковић и Марија Петровић су илустровали песме Плави зец и Страшан лав.

Ученици 3-4 са учитељицом Иваном Лукић су направили пано.

А и библиотекарка је направила један са члановима секције.

Сви радови красе хол испред Школске библиотеке који води до Зборнице.

Књижевно пре подне са  Радовићем

Главни догађај обележавања јубилеја је приредба -књижевно пре подне, одржана 24. новембра у Сали за физичко.

Припремили су је ученици 3. разреда, њихове учитељице Мелинда Копас, Слађана Ласлo, Александра Тодоровић, Ивана Лукић, Оливера Тодосијевић и Милена Јовић и библиотекарка  Јасна Божидаревић.

Захвална и пажљива публика су били ученици 3. разреда њихове учитељице и психолог школе Слађана Грбић.

Ученицима – учесницима су биле додељене разне улоге.

Неки  су били водитељи – читали су делове биографије Душана Радовића.

Већина је говорила најпознатије песме и неке не толико познате. Пошто је било много деце заинтересоване за учешће – песме су биле подељене на строфе.

Учитељице Оливера Тодосијевић и Александра Тодоровић су са својим одељењима припремиле хорско извођење песама  Најбоља мама на свету и Да ли ми верујете.

Мањи састави су певали Здравицу са којом је почела приредба (солиста је била Божица Ташин 3-1) и  Кад је био мрак а завршили смо је са Јесењом песмом.

Упркос мањим техничким проблемима и непримереном простору за организовање оваквих догађаја, сви су уживали и наградили учеснике громогласним аплаузом.

Видели смо да су ученици жељни оваквих дружења и надам се да ћемо ускоро поновити са припремањем приредбе посвећене неком другом писцу.

Библиотекарка је припремила и изложбу књига.

Текст Јасна Божидаревић  школски библиотекар ОШ „Доситеј Обрадовић“, Нови Сад

Постави коментар

Дизајнирајте овакво веб-место уз помоћ WordPress.com
Започни
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close